Skole📚

Skole📚

Vil din skole bruke årets undervisningsopplegg og engasjere dere i TV-aksjonen? Her er informasjon og inspirasjon.

Se fjorårets undervisningsopplegg her

Lag innsamling på Spleis her

Sammen med Salaby (Gyldendal) utarbeider NRK TV-aksjonen hvert år et gratis digitalt undervisningsopplegg for alle barn og unge i grunnskolen om temaet for årets TV-aksjon. 

Utviklet av fagfolk
Med undervisningsopplegget får elever i grunnskolen muligheten til å delta i den nasjonale dugnaden. Opplegget er utviklet av fagrådgivere i Barnekreftforeningen, TV-aksjonen og redaksjonen i Salaby i Gyldendal.

Undervisningsopplegget er tverrfaglig og kan gjennomføres på alt fra to skoletimer til en hel dag. Gode lærerveiledninger gjør det enkelt for lærerne å bruke, og opplegget dekker flere av lærerplanens kompetansemål. Mer enn 450 000 elever bruker hvert år TV-aksjonens undervisningsopplegg. Det er gratis og tilgjengelig for alle på Salabys nettsider fra august.

Vil din skole engasjere seg i TV-aksjonen?

Ønsker din skole å bidra til TV-aksjonen, finnes det utallige muligheter. Mange arrangerer skoleløp, mens andre har basar, kafé eller konserter. Her er noen tips!

1. Skoleløp🏃‍♀️🏃

Hvert år samler over 700 skoler og tusenvis av elever inn penger til TV-aksjonen. Et skoleløp gir barn og unge en mulighet til å bidra og er med på å bevisstgjøre dem om temaet for årets TV-aksjon. Vi anbefaler å gjennomføre skoleløpet etter at dere har vært gjennom undervisningsopplegget.

Slik gjennomfører du et skoleløp på 1-2-3

Se video fra skoleløp i Sula kommune, Møre og Romsdal her.

Se NRK Super sin reportasje om skoleløp her.

2. Konsert🎶

Inviter store og små til musikkfest på skolen. Elevene kan lære seg årets TV-aksjonslåt fra Salaby og opptre foran foreldre og søsken. Her kan dere selge saft, bakst, kaffe og te.

3. Loppemarked👞🧸

Elever og foresatte kan ta med seg noe hjemmefra som de ikke har bruk for lenger og selge til inntekt for årets TV-aksjon. Inviter familie, venner og naboer til en bærekraftig høstfest på skolen.

4. Kunstauksjon🎨

Finn fram malesakene og lerretet og la elevene bruke sine kreative sider. Kunsten kan auksjoneres eller selges til foresatte, familie og venner. 

5. Kafé🧁

La elevene bake boller og kake, eller kanskje dere vil lage en suppe? I kafeen kan dere selge baksten, suppe, kaffe, te og frukt. Inviter foreldre og søsken til en koselig høstkafé på skolen.

6. Generasjonsmøter👵👴

Elevene kan invitere pensjonister til omvisning på skolen. Omvisningen kan avsluttes med kafé eller andre aktiviteter der inntektene går til årets TV-aksjon.

Slik innbetaler dere pengene som samles inn

Vi bruker betalingsløsningen Spleis, der innbetalinger er anonyme og kontantfri. Med Spleis trenger ikke skolen å administrere eller ta ansvar for pengene som blir betalt inn.

Skolen oppretter sin egen innsamling på Spleis her. Med denne løsningen vil også din innsamling komme rett inn på kommunestatistikken på våre giversider. 

TV-aksjonen samler hele skolen, og alle kan være med. TV-aksjonen åpner opp for læring, og vi har det gøy samtidig som vi støtter en god sak.

Elever på Grødem skole i Rogaland