TV-aksjonens pakkehelter

TV-aksjonens pakkehelter

På få uker skal hundrevis av pakker med arbeidsmateriell ut til hele Norge, og heltene bak pakkingen holder til hos Fossheim AS. To av disse er Beate Bruland og Sebastian Skjellegård, som begge har en tendens til å ikke gi opp før jobben er gjort.

Simen Solheim Dølvik, arbeidsveileder hos Fossheim AS, kan fortelle at pakkingen for TV-aksjonen er ekstra stas og mange gleder seg mye til årets store begivenhet. Han skryter ubemerket av de ansattes innsats i løpet av de stressende ukene.

– Det lukter nesten svidd av pakkingen for det går så raskt her, sier Simen.

Sebastian skyter inn at det har vært mye jobb i år. Helst skulle han unngått stresset, men jobben må gjøres.

– Det er fint å jobbe med noe som går til en god sak. Jeg sover litt bedre når jeg kommer hjem etter å ha pakket, forteller Sebastian.

Det er nettopp Sebastian som står bak mye av pakkingen og logistikken. De hadde rett og slett ikke rukket fristene uten hans engasjement og effektivitet.

– Han er helten bak TV-aksjonen på Fossheim, sier Simen

Sebastians respons på skrytingen er derimot ganske ydmykt.

– Jeg tar imot det jeg får.

PAKKER FOR LIVET: Sebastian står på i flere uker for å få ut hundervis av pakker.

– Det er et oppdrag som de kan være stolte av

Fossheim pakker alt fra T-skjorter og brosjyrer, til plakater og armbånd, som skal sendes ut til over 320 adresser. Simen forteller at det er viktig for de ansatte at formålet går til noe samfunnsnyttig og at de er med på å gjøre en forskjell.

– Det er et oppdrag som de kan være stolte av. Mange av de som jobber med TV-aksjonen drar hjem og forteller familie og venner hva de driver med.

Beate har over 21 års erfaring hos Fossheim AS og har jobbet med TV-aksjonen i flere år. Hun synes, som Sebastian, at det er fint å jobbe for en viktig sak. Hun kan også fortelle at Sebastian er ekstra observant og ikke holder tilbake på om de gjør jobben riktig eller ei.

- Sebastian passer godt på. Han kan ofte komme inn og gi streng beskjed hvis vi har lagt ting i feil pakke.

Siden 2014: Fossheim har jobbet med TV-aksjonen siden 2014 og Erlend er fornøyd med T-skjortene de har fått opp gjennom årene.

Det mest populære hos bedriften er T-skjortene og hettegensere de får som takk for arbeidet. Rundt omkring i lokalet kan man ofte se ansatte som går med klær fra aksjoner for mange år siden.

– Jeg pleier å gå med T-skjorta og genserne masse. Det er jo gratis klær, avslutter Sebastian.