P3morgen og TV-aksjonen
Foto: Herman Henriksen

P3morgen og TV-aksjonen

En kniv var starten på P3morgens unike byttehandel som skal ende i en auksjon under TV-aksjonen 22. oktober. 

Adelina Ibishi og Tarjei Strøm er programledere for årets TV-aksjon og fikk æren av å starte P3morgens byttestunt – som skal ende i en storslått auksjon under TV-sendingen 22. oktober. 

– Under auksjonen blir det gøyale ting man kan by på og som du ikke får tak i på butikken. Det blir noen helt vanvittige greier, sier en entusiastisk Tarjei. 

Adelina fikk æren av å starte stafetten på P3morgen med en kniv som hun donerte til TV-aksjonen.

– Jeg fikk denne kniven fra ordføreren i Askvoll da jeg og Tete Lidbom var programledere for Sommerskuta, Statsraad Lehmkuhl. Den er fin på tur, men jeg går ikke på tur. 

Kniven byttes derfor med nye gaver fra gjester på P3morgen i tiden fremover. Den siste og forhåpentligvis beste gaven vil aksjoneres bort for TV-aksjonen og Redd Barnas arbeid for barn rammet av krig og konflikt. 

Selda Ekiz
Foto: Herman Henriksen

Selda Ekiz fikk kniv og ga bort tyrkisk lampe

Selda Ekiz, programleder og fysiker, fikk turkniven og ga videre en eksotisk lampe. 

– Jeg vet ikke helt hva kniven skal brukes til, men ser at den fungerer som et speil! Den er skarp og shiny. Jeg har med noe som lyser opp hverdagen, en lampe. Jeg kjøpte den i Tyrkia i sommer, der selger de så mye fett. Men den er litt for sterk for stua vår, så nå vil jeg gi den videre. Den er litt space-aktig, sier Selda. 

 

Live Nelvik
Foto: Herman Henriksen

Live Nelvik ga et maleri av ukjent kunstner

Live Nelvik, programleder og skuespiller, ga et bilde til byttehandelen da hun besøkte P3morgen. 

– Jeg vet ikke helt hvem kunstneren er, så kanskje bildet er verdt en million? Jeg vant det i NRKs kunstlotteri, så det har hengt på veggen her i NRK. Det er ekte kunst og ganske fint, men jeg liker ikke rammen, avslører Live.   

Annika Momrak
Foto: Herman Henriksen

Annika Momrak ga bort dinosaurbilde

Annika Momrak, youtuber og programleder, ga et dinosaurbilde til inntekt for TV-aksjonen og Redd Barna da hun overtok NRK-bildet fra Live. 

– Jeg har høynet med et bedre bilde, mener jeg. Det er et bilde jeg er veldig glad i, en innrammet plakat med kjøttetende dinosaurer. 

Følg med på gavestafetten videre på P3morgen alle hverdager. Auksjonen med den siste gaven og masse annet spennende skjer under TV-sendingen på NRK 22. oktober. 

Engasjer deg i TV-aksjonen – bli bøssebærer