Ønsker å bringe e-sport-Norge sammen

Ønsker å bringe e-sport-Norge sammen

To tidligere rivaler samlet seg for en helaften med gaming for å samle inn penger og skape engasjement i esport-verden.

Det to e-sportslagene, 777 Esports og 00NATION, har nemlig møtt hverandre i finalen i Telialigaen, Europas største e-sport-liga. De var ikke i tvil når de fikk sjansen til å kunne engasjere unge spillere til TV-aksjonen.

– Vi er egentlig litt rivaliserende, men har samlet oss for en god sak. Vi ønsker å bringe e-sport-Norge sammen, spesielt for det som er større enn oss, sier Live Fasting fra 00NATION.

Det var gjengen i 00NATION som strakk ut en hånd og spurte om 777 Esports kunne tenke seg å hjelpe til med arrangementet. De hadde snakket lenge om et samarbeid og så dette som en gyllen anledning.

– Jeg fikk det litt slengt på pulten når 00NATION spurte om jeg kunne dra til Oslo, men jeg sa ja med en gang. Jeg kjenner mange av dem som jobber her, og vi er et stort community. Det er gøy å kunne bidra til å få med de unge også, sier Alexander Fjell Risvik fra 777 Esports.

SAMARBEID: Det er første gang de to e-sportslagene samarbeider. Her sammen med byaksjonsleder, Marina Staubo-Hessen.

Stemningen var på topp når flere spillere hadde samlet seg i lokalet for å spille Fortnite og mange var med på livestreamen. I anledning TV-aksjonen, som går til å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest, spilte de uten hjelpemidler.

Både Fasting og Fjell Risvik er enige om at de har en viktig rolle i å være gode forbilder for følgegruppene sine.

– Vi lever jo på internett og det å kunne oversette en så stor og viktig sak til internettkultur og til unge som sitter hjemme og ser på livestreamen, det kjenner jeg er viktig for meg og viktig for oss, sier Fasting.

– Det er veldig gøy og spennende at vi når så mange unge. Det er jo noe vi må tenke på i forhold til hva vi poster og kommer ut med. For noen så er vi forbilder og det er viktig at vi tar rette valg vi også, fortsetter Fjell Risvik.

Fortnite: Funkytwins stilte også opp og var med på gamingen.

Det er første gang de arrangerer noe så stort, men samarbeidet har vært både givende og engasjerende.

- Vi har snakket om det lenge og dette er en fin måte å starte det på syns jeg, avslutter Fjell Risvik.