1. Før
Før ringedugnaden kan du tenke over om det er noen i ditt nettverk som det er naturlig at du ringer til, for å høre om de vil gi et bidrag fra sin bedrift. Husk å gi beskjed til arrangøren hvis du har tenkt å ringe til noen, dette er for at bedrifter ikke skal ringes dobbelt opp. Del gjerne også i sosiale medier om du vil.
Mal til e-post/melding du kan sende til ditt nettverk i forkant, om du ønsker:
Hei,
[Sett inn dato].oktober skal jeg delta på en ringedugnad til næringslivet for årets TV-aksjon som går til Barnekreftforeningen. På dagen ringer vi rundt til bedrifter i nærområdet for å høre om de ønsker å støtte årets sak. Pengene går til etablering av familiehus ved sykehus i fire norske byer. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres skape gode stunder sammen i en vond tid.
Kan jeg ringe deg på [Sett inn dato] mellom kl. [XX] og [XX] for å utfordre deg til å bidra? Hvis det ikke passer, kan du gi ditt bidrag her: [https://giverstafett.no/gi-gave].
Håper du vil være med!
Med vennlig hilsen,
2. Under
Under ringedugnaden:
-
- Vi stiller med informasjon, lokaler og ringelister. Alle bidrag registreres på våre giversider og blir en del av kommunens/fylkets statistikk. På ringedugnaden får du en god forklaring på hvordan dette fungerer.
- Husk å ta med deg mobil og lader. På noen ringedugnader er det også en fordel om du har med hodetelefoner og en laptop, spør arrangøren om dette. Det viktigste er at du blir med på dugnaden, blir kjent med andre og har det gøy!
3. Etter
Etter ringedugnaden er det viktig å følge opp eventuelle avtaler du har gjort, f.eks. bedrifter som gjerne ville bli ringt opp senere. Dette avtaler du også med arrangøren.
Viktigst av alt: Alle bidrag teller!

Lisbeth Kåberg, distriktssjef Adecco Troms og Finnmark