2021: Apalløkka skole engasjerte lokalmiljøet

2021: Apalløkka skole engasjerte lokalmiljøet

I dag var 24 ungdommer på Grorud og Ammerud T-bane og delte ut refleks, flyers og gratis kaffe. Det gjør byaksjonsleder Rie Skogstad skikkelig glad! 

Å få lokalmiljøet til å engasjere seg i TV-aksjonen er en viktig del av opptrappingen til den store aksjonsdagen. Noen som har skjønt dette er Apalløkka skole i Grorud. 24 av deres elever delte ut refleks, flyers og gratis kaffe på Grorud og Ammerud T-bane.

– Det var utrolig stas. Alle elevene var så engasjerte, og vi ga oss ikke før alle refleksene og flyers'ene var delt ut, sier Kamal Saaliti som er miljølærer og faglærer på Apalløkka skole. 

Daniel Abagye Yogtiba går i niende på Apalløkka skole. Her er han med på å fortelle om TV-aksjonen på Grorud og Ammerud t-bane.

Og Apalløkka skole gir seg ikke med det!

– Siden elevene enn så lenge er for unge til å være bøssebærere så skal vi bidra med å samle inn pant til inntekt for aksjonen, forteller Saalati. 

Rie Skogstad er byaksjonsleder for TV-aksjonen i Oslo. Hun setter stor pris på elevenes innsats og håper flere vil prøve å engasjere lokalsamfunnet sitt. 

– Det var utrolig hyggelig å få en telefon fra Saalati, som fortalte hvor engasjerte ungdommene er. Jeg håper flere vil gjøre det samme, sier Skogstad. 

En enkel måte å spre budskapet om TV-aksjonen er for eksempel å printe ut nabovarsler og henge de opp i bygården sin.

Nabovarsler finner du her.