Syriske Layla drømmer om fred og utdanning
Foto: Khalil Ashawi

Syriske Layla drømmer om fred og utdanning

Layla (11) og hennes sju søstre har levd store deler av livet på flukt. Gjennom Redd Barna får hun og andre barn i Syria viktig utdanning og håp for fremtiden.  

Fremtidsdrøm
– Min største drøm er at jentene skal klare seg og at ingen av dem slutter på skolen, sier åttebarnsmoren, her med døtrene Layla (11), Amal (9), Sana (8) og Jana (6). Foto: Khalil Ashawi

– Jeg håper landet vårt en dag blir fritt for bomber og at folk slipper å flykte.  

Fremtidsdrømmen kommer fra Layla, en ung, syrisk jente med livet foran seg. Hun er 11 år gammel og har vært på flukt de siste seks årene av livet sitt. Nå bor familien på 10 i Nordvest-Syria, der faren jobber som bonde og prøver å skaffe nok mat til kona og de åtte døtrene.

Mangel på jobb og penger
Layla liker seg på skolen og håper at hun en gang kan bli lege. Foto: Khalil Ashawi

Mangel på jobb og penger

De har bodd mange ulike steder gjennom årene og har hatt mange utfordringer knyttet til krigen, som mangel på penger, problemer med å få jobb og mye utrygghet. Foreldrenes fokus har hele tiden vært å gi døtrene en utdanning.

– Min største drøm er at jentene skal klare seg og at ingen av dem slutter å studere, uansett hva som skjer. Vi prøver så godt vi kan å prioritere utdanningen deres, selv om jeg må bruke penger som egentlig var ment til mat eller andre utgifter, sier moren.

Vil bli lege
Layla (11) gjør lekser i hjemmet sitt nordvest i Syria. Foto Khalil Ashawi

Vil bli lege

Layla elsker å gå på skolen og har en drøm om å bli kirurg. Hun gjør lekser hver dag og liker å tegne.

– Det mest utfordrende med å gå på skolen er den lange avstanden og det varme været. Faren min kan ikke kjøre oss fordi han ikke har bil, forteller hun.

– Jeg ønsker virkelig at vi alle skal få et bedre liv. Jeg håper pappa finner en ny og bedre jobb og at jeg kan fortsette å gå på skolen.

TV-aksjonen og Redd Barna vil hjelpe mange
Layla og vennene går på en skole som drives av en av Redd Barnas partnerorganisasjoner i Syria. Foto: Khalil Ashawi

TV-aksjonen og Redd Barna vil hjelpe mange

Redd Barnas partnerorganisasjoner i Syria jobber for å gi støtte og utdanning til barn i regionen. De har etablert utdanningssentre, tilbyr ulike tjenester og psykologisk hjelp til både elever og ansatte. Målet er at barn skal få tilgang til utdanning til tross for den utfordrende situasjonen med krig og fordrivelse.

Redd Barna er til stede over store deler av Syria og møter barn i mange ulike situasjoner: barn som bor i flyktningleirer for internt fordrevne, barn som sitter i interneringsleirer, barn på flukt og andre barn i Nord-Syria.

Med midlene fra TV-aksjonen skal Redd Barna:

  • Hjelpe barn med å bearbeide vonde opplevelser gjennom samtaler, kunst og lek.
  • Jobbe for at barn som har mistet skolegang, får komme tilbake til skolen.
  • Sørge for at alvorlig underernærte barn får behandling og oppfølging.

Du kan bidra! Bli bøssebærer