Rekord: 273,7 millioner til Redd Barna og årets TV-aksjon
Foto: Therese Pisani

Rekord: 273,7 millioner til Redd Barna og årets TV-aksjon

– Jeg er enormt imponert og rørt over innsatsen og engasjementet for årets TV-aksjon. Bøssebærere, frivillige og givere over hele landet har bidratt til at Redd Barna nå kan hjelpe enda flere barn som er rammet av krig og konflikt, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna. 

Med 273,7 millioner kroner samlet inn etter tv-sendingen søndag 22. oktober satte TV-aksjonen ny rekord i år. Det er mulig å gi til TV-aksjonen helt frem til 1. desember, da blir det endelige resultatet klart.

 

TV-aksjonen 2023 går til Redd Barnas arbeid for barn rammet av krig og konflikt. Hvert sjette barn lever i et konfliktområde, og aldri før har så mange vært på flukt.

– Årets TV-aksjon har virkelig stor betydning for barn som har flyktet fra, eller fremdeles lever i krig og konflikt. Det er vanskelig å stanse kriger, men vi kan være til stede, gi barn den hjelpen de trenger, og et pusterom hvor de kan kjenne seg trygge og bare få være barn, sier Lange.

– Møtet i døra er uvurderlig
Redd Barna-ansatte er samlet på Redd Barna huset og feirer TV-aksjonen. Foto: Eivind Nitter/Redd Barna

– Møtet i døra er uvurderlig

I løpet av to timer søndag 22. oktober samlet bøssebærerne inn 88 millioner kroner gjennom å banke på dører over hele landet. 39,5 millioner av disse var kontanter, resten kom inn via Vipps.

– Bøssebærerne er hjertet i TV-aksjonen. De spiller en utrolig viktig rolle både for kunnskapsdeling og innsamling. Møtet i døra er uvurderlig. Det er dette møtet som minner folk om årets TV-aksjon og gjør at de gir en gave, sier Nina Elisabeth Larsen, leder for TV-aksjonen.

Verdens største dugnad

Kongehuset, privatpersoner, statsforvaltere, ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler og tros- og livssynssamfunn har stått på for å gjøre TV-aksjonen mulig. Næringslivet samlet inn hele 46,5 millioner. Skoler og barnehager engasjerte seg stort, og samlet inn mer enn 20 millioner kroner.

– Det er magisk å se hvordan hele Norge går sammen for å bidra til TV-aksjonen – verdens største dugnad. Sammen har vi bidratt til at barn kan få lære, leke og leve i fred, sier Larsen.     

TV-aksjonen NRK – i snart 50 år

– Vi er stolte over at TV-aksjonen, i snart 50 år, engasjerer og mobiliserer hele landet. Det er fantastisk at vi sammen bidrar til Redd Barnas arbeid for barn rammet av krig og konflikt, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Du kan fortsatt gi til TV-aksjonen her