Idretten engasjerer seg i årets TV-aksjon
FOTO: ØYSTEIN AMDAM

Idretten engasjerer seg i årets TV-aksjon

Idretten har et stort engasjement som kan gjøre en forskjell. Barn, unge og verdensstjerner er klare for årets TV-aksjon.

Sigrid Nestgaard Rød, rådgiver for ungdomsidrett og klubbutvikling i Oslo idrettskrets, kan fortelle at idretten er rå på frivillighet og entusiasme, noe som gir dem grunnlaget til å kunne engasjere seg i TV-aksjonen. Hun sier at det er enkelt for idretten å bli med på TV-aksjonen.  

Spill en kamp eller ha en turnering for TV-aksjonen. Få med sponsorer og foreldre til å gi et beløp for hver runde løpt eller mål scoret. Idrett er den morsomste måten å samle inn penger på, og sammen kan idretten bidra til å la barn leve i fred, forteller Nestgaard Rød.

«Redd Barna svøm» i Lambertseter Svømmeklubb

Lambertseter Svømmeklubb er klare og skal arrangere «Redd Barna svøm», hvor publikum betaler et beløp per svømte meter. En av deltakerne er den internasjonale medaljevinneren Henrik Christiansen.

Jeg gleder meg veldig til å se hvor mange lengder jeg klarer å svømme på en time. Jeg regner med å havne et sted rundt 220-230 lengder, sier Christiansen.

Henrik gikk ofte som bøssebærer da han var yngre, og han oppfordrer barn og unge til å engasjere seg.

Det beste er å skape et arrangement hvor barn bidrar til å hjelpe andre barn i nød. Vi kan være med på å skape noe positivt.

SVØMMEMESTER: Henrik Christiansen, som representerer Lamberseter Svømmeklubb, blir selvfølgelig med på laget.

Basketballturnering i Tøyen Sportsklubb

Tøyen Sportsklubb har også et stort driv for TV-aksjonen. Ofte inviterer de foreldre og barn til aktiviteter i hallen på aksjonsdagen. I fjor arrangerte de blant annet basketballturnering til inntekt for aksjonen.

Det var ungdommene sin idé og de som gjennomførte arrangementet. Veldig mange av ungdommene på Tøyen har dessverre ikke et forhold til TV-aksjonen. Det er noe vi må ta på vår kappe og gi neste generasjon et forhold til TV-aksjonen, forteller Abdinor Mahamed, prosjektleder i Tøyen Sportsklubb og komitéleder for TV-aksjonen i bydel Tøyen.

Sigrid fra Oslo idrettskrets oppfordrer flere idrettslag til å ta utfordringen og gjøre slik som Lambertseter Svømmeklubb og Tøyen Sportsklubb.

Hvis idrettslag ønsker å lage et arrangement i tilknytning til TV-aksjonen, oppfordrer jeg til å la ungdommene stå for planleggingen. Idrettsungdom er kreative, entusiastiske og mestere på å rekruttere jevnaldrende, avslutter Nestgaard Rød.