– Selvfølgelig går jeg med bøsse!
Foto: Jorunn B. Eia

– Selvfølgelig går jeg med bøsse!

Inger-Tone Ueland Shin (58) har gått med bøsse for TV-aksjonen på Bryne i mange år. Hun liker å gjøre noe som er bra for andre, og spesielt for mennesker i andre land.

– Jeg skal selvfølgelig gå med bøsse i år også! Og nå vil jeg gå i det nye byggefeltet der vi har flyttet inn. Det er en fantastisk måte å bli kjent med nabolaget på, sier en engasjert Inger-Tone Ueland Shin og legger til at det er et viktig tema i år.

– Det burde være en selvfølge at alle barn skal leve i fred. Dette brenner jeg veldig for.

Har du opplevd noe spesielt når du har gått med bøsse?

– Ja, en gang kom jeg til et stort hus der det sikkert bodde litt eldre folk. Jeg ringte på og så plutselig en lapp som hang over ringeklokken med en pil som pekte nedover. Jeg bøyde hodet og der lå det en konvolutt på trappen som det stod «Til TV-aksjonen» på. Jeg tok med meg konvolutten til bøssebasen og ba de om å åpne den. Det var en spesiell opplevelse, forteller Inger-Tone.

– Jeg synes også det er kjekt når små barn kommer med småpenger og stapper på bøssen. Det er god opplæring for dem. Vi må aldri slutte å gå med bøsse. TV-aksjonen ER bøssen!

Kokk
Inger-Tone har vært bøssebærer i mange år for ulike organisasjoner. Foto: Jorunn B. Eia

Engasjert kokk

Inger-Tone er utdannet kokk, og hver jul serverer styret i Kokkelauget i Rogaland julemiddag hos Kirkens Bymisjon.

– Jeg liker å jobbe med mennesker, så dette synes jeg er et veldig kjekt tiltak, sier hun.

Det er ikke bare TV-aksjonen som engasjerer Inger-Tone. Hun er opprinnelig fra Sør-Korea og er veldig opptatt av hvordan enslige mødre blir behandlet i landet. Et år reiste hun til Seoul for å demonstrere for enslige mødres rettigheter. Hun har også strikket blå og gule luer for Ukraina.

– Jeg var i Stavanger på Ukrainas nasjonaldag, der solgte de solsikker og hadde utlodning. Det var hjerteskjærende å se voksne mennesker som gråt over landet sitt.

Hvorfor er du så engasjert for andre?

– Det gir meg veldig mye. Jeg spør meg selv om hva jeg kan gjøre for menneskene i verden. Jeg er spesielt opptatt av å gjøre en innsats for andre barn. Når man gir til TV-aksjonen, så vet man at pengene kommer fram.

Oktober er en spesiell måned for Inger-Tone. Hun har bursdag 20. oktober og har vært bøssebærer på dagen sin. I tillegg er det Kokkenes dag. Nå gleder hun seg til å gå med bøsse søndag 22. oktober.

Bli bøssebærer du også