11 tips til hvordan du kan bidra

11 tips til hvordan du kan bidra

Har du lyst til å bidra? Her er 11 ideer til hvordan du kan samle inn penger til TV-aksjonen.

1. Kafé

Lag din egen kafé i hagen og inviter naboer og venner. Det har familien Anmarkrud Haslev og Westgår Anmarkrud gjort i en årrekke, hvor de selger vafler og kaffe på aksjonsdagen.

2. Pant flasker

Hva med å gå dør til dør for å samle inn folks tomflasker og pante dem til inntekt for årets TV-aksjon?

3. Selg noe hjemmelaget

Vær kreativ! Ti år gamle Emily fra Nordland lagde egne armbånd og solgte dem utenfor skolen sin. Armbåndene gikk så fort unna at hun måtte hjem for å fortsette produksjonen.

4. Spleis

Sett opp en Spleis! Gå inn på Spleis og lag din egen digitale innsamling til inntekt for TV-aksjonen.

5. Sykkeltur

Atle Gabrielsen Førsvoll skal sykle hele veien fra Nordkapp til Cape Town og tilbake igjen for årets TV-aksjon! Syns du det høres ut som i det lengste laget? Da kan du for eksempel utfordre deg selv med å sykle én meter for hver krone du samler inn på Spleis.

6. Arrangementer

Har du et arrangement i oktober? Da kan du dele QR-koden vår fra scenen, på plakater eller andre steder og oppfordre til å bli bøssebærer 22. oktober.

7. Idrettsarrangementer

Er du med i et idrettslag? Arranger skøyteløp, svømmeløp eller trappeløp, og for hver runde man klarer kan foreldre, besteforeldre eller venner donere en forhåndsbestemt sum til TV-aksjonen. Eller gjør som Tøyenakademiet og arranger basketballkamp!

8. Basar

Lag basar! Hent inspirasjon fra guttene Isak og Herman fra Rogaland som selger saft og boller fra sin hjemmesnekra kafé.

9. Utfordre deg selv

Hva med å gi deg selv en utfordring hvis du får inn ønsket sum? Rektor på Svalbard folkehøgskole, Espen Klungseth Rotevatn, måtte ofre skjegget da elevene hans nådde målet sitt.

10. Loppemarked

Arranger loppemarked! Samle inn ting naboer og kjente ikke lenger har bruk for, og lag loppemarked på jobben eller i nabolaget.

11. Auksjon

I Hå kommune har de i flere år arrangert kjoleauksjoner til inntekt for TV-aksjonen. I fjor passerte auksjonen hele 33 000 kr.